Klas & Thema update
De kring is een fijne plek om uit te wisselen wat we hebben gedaan en om plannen te maken die passen bij het thema. Zo hebben we vandaag nagedacht over de kwestie wat de kok allemaal doet voordat er gasten zijn. Gelukkig hebben we expert Thomas, die goed kan vertellen wat zijn vader als kok doet voordat het restaurant opengaat. Maar ook anderen hebben een actieve inbreng omdat ze goed kunnen verwoorden wat je moet doen als je gaat koken. Zo gaat het gesprek over handen wassen, bacteriën, wassen, snijden, een kookboek, het recept, bakken en koken. Ook het woord voorbereiding wordt gebruikt.
Dit soort gesprekken dragen bij aan de groepsvorming want er wordt geluisterd, aangevuld en gereageerd. We maken grapjes en lachen veel met elkaar. En we maken vervolgens plannen.
We begrijpen dat de kok de afwas niet hoeft te doen, dat moeten we dus aan iemand anders overlaten. We oefenen met echte spullen, want daarmee speel je beter. Nadat we aan elkaar hebben verteld wat ons lievelingstoetje is, maken we van de zandtafel de toetjeskeuken. Hier worden lekkere, fantasierijke toetjes gemaakt.
Robin had een ontwerp voor een oven gemaakt. Nadat Vera, Marilou, en ik die met haar hadden bestudeerd gingen we aan de slag om van een doos van bijna 1,5m lang een oven te maken. Knippen was geen optie dus de zaag moest erin! De blik op die snuiten dat ze zelf, met een echte zaag mochten! Fantastisch! In de nabijheid van juf lukte het hen om veilig en precies door het dikke karton te zagen. Glunderend van trots hebben ze het resultaat geshowd in de kring. Morgen wordt er verder aan gewerkt.
En zo wordt het p-restaurant steeds echter!